Workshops

Theaterworkshops voor het primair onderwijs

Stichting Jongerentheater Quint biedt theaterworkshops aan voor onder andere het primair onderwijs. De workshops staan inhoudelijk op zichzelf, de kinderen hoeven er daarom niet van tevoren op te worden voorbereid. De workshops worden op school gegeven. Het liefst in een speellokaal of anders in een groot lokaal waar de stoelen en tafels zoveel mogelijk aan de kant zijn gezet.

Schoolmusical

Theaterworkshop waarin basisoefeningen worden aangereikt voor de schoolmusical.

Schoolmusical

De eindmusical is altijd weer een mooie afsluiting van groep 8. Maar wat een klus! Hoe je het ook wendt of keert, het blijft een uitdaging om met een groep die ongetraind is in een korte tijd een leuke musical neer te zetten. Tijdens deze workshop komen een aantal basisoefeningen aan bod die kunnen worden toegepast tijdens het repetitieproces. De leerlingen krijgen een aantal concrete handvatten aangereikt die ze kunnen gebruiken bij het spelen van hun rol. Het is daarnaast een goede gelegenheid voor de leerkracht van de groep om eens anders naar zijn of haar leerlingen te kijken.

De workshop is opgebouwd uit een korte warming-up en uiteenlopende oefeningen over acteertechnieken, articulatie, houding, ruimtegebruik en presentatie.

Geïnteresseerd in deze workshop?

Workshop aanvragen

Iedere workshop kost €65,- exclusief reiskosten en duurt één klokuur. Zeker voor de jongste groepen is een uur soms lastig vol te houden. In overleg met de groepsleerkracht kan de docent besluiten om de workshop te verkorten.

De workshops worden gegeven aan bestaande lesgroepen. Als er speciaal groepen worden samengesteld hanteren wij een maximale groepsgrootte van 15 leerlingen.

Naast ons vaste aanbod, bieden wij ook de mogelijkheid voor workshops op maat.
Voor vragen en/of boekingen kunt u .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Geschikt voor groep

8