Over Jongerentheater Quint

 Jongerentheater Quint maakt voorstellingen voor jongeren. Brutaal, slim, actueel en altijd grappig. Gespeeld door talentvolle jongeren uit de regio Capelle aan den IJssel.

Jongerentheater Quint is gevestigd in Capelle aan den IJssel. Wij maken jaarlijks een jongerenvoorstelling (12+) en een familievoorstelling (4+). Dit doen wij met jongeren uit de regio Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas. Het makersteam bestaat uit een schrijver/regisseur, een choreograaf, een componist, decorontwerper, kostuumontwerper en een lichtontwerper. Een mix van ervaren en beginnende professionals, die werken vanuit vriendschap en bevlogenheid om jongeren in aanraking te brengen met theater. Naast de voorstellingen verzorgen wij theaterworkshops voor het voortgezet en primair onderwijs.

Jongerenvoorstelling

Om mee te spelen in de jongerenvoorstelling wordt jaarlijks in het najaar een openbare auditie gehouden. Daarna begint het wekelijkse repetitieproces. De voorstellingen worden gespeeld in april in de Luc Lutz zaal van het Isala Theater te Capelle aan den IJssel. Op verzoek spelen we schoolvoorstellingen voor het voortgezet onderwijs.

Familievoorstelling

Als je in de familievoorstelling wilt meespelen ga je naar de brugklas of ben je tussen 12 en 24 jaar. Je doet mee aan de gratis workshops spel, zang en dans in april waarin 40 spelers worden geselecteerd. Vanaf mei wordt 30 weekenddagen gerepeteerd. De voorstelling gaat in september in première in de grote zaal van het Isala Theater in Capelle aan den IJssel en is vervolgens te zien in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel, Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen (Zuidplas) en in het Hofplein Theater in Rotterdam.

De jongeren spelen 7 vrije voorstellingen en 8 schoolvoorstellingen. Kinderen en jongeren zien hun leeftijds- en/of plaatsgenoten zingen, dansen en acteren. Een spannende voorstelling met professionele middelen gemaakt. We enthousiasmeren zowel de meespelende jongeren als het publiek en verwachten bijna 4000 bezoekers. Een uniek project in onze regio.

​Vrijwilligers

Jongerentheater Quint kan al jaren rekenen op een vaste groep gezichten, lees enthousiaste vrijwilligers. Zonder vrijwilligers geen Quint, want vooral zodra we het theater in gaan hebben we achter de schermen vele handen nodig. Iedereen is op zijn of haar eigen wijze een belangrijke schakel in het geheel. Uitbreiding van deze groep blijft belangrijk voor de toekomst van Quint. Heb jij zin om ook een gezicht van Quint te worden en als vrijwilliger aan de slag te gaan, neem dan hier contact met ons op.

​Algemene voorwaarden

Lees hier de Algemene voorwaarden van Jongerentheater Quint.

Spelers en Oud Spelers

Maak kennis met spelers en oud spelers

Brutaal, slim, actueel en altijd grappig. Dat zijn onze talentvolle jongeren uit de regio Capelle aan den IJssel. Benieuwd naar de (oud) spelers van Jongerentheater Quint? Klik snel door om de verhalen achter de foto’s te lezen.

Lees meer

Onze Makers

Marnix Keeven

Marnix Keeven

Regisseur

Marnix Keeven is de oprichter van Jongerentheater Quint. Zijn grootste passie is schrijven voor en werken met jongeren. Als regisseur op de achtergrond kijken hoe je spelers opbloeien, zichzelf overtreffen en genieten bij het applaus.

Jeroen S. Rozendaal

Jeroen S. Rozendaal

Regisseur

Jeroen S. Rozendaal is producent, schrijver, regisseur, muzikant én presentator. Vanuit zijn eigen StudioRev levert hij een bijdrage aan culturele producties met een accent op film, literatuur en theater.

Ingeborg van Weissenbruch

Ingeborg van Weissenbruch

Choreograaf

Ingeborg van Weissenbruch is choreograaf en docent dans op Albeda Danscollege, MBO ZW en haar eigen dansschool DancingWise. De afgelopen maanden mocht ik met veel plezier als choreograaf met de spelers en makers van Quint aan de slag voor de voorstelling Jaap en de Bonenstaak Climate War. Ik heb geprobeerd de spelers uit hun comfortzone te halen, uit te dagen en hen tegelijkertijd een veilige omgeving te bieden om nieuwe dingen uit te proberen.

Robin van Hilten

Robin van Hilten

Muzikaal leider

Robin van Hilten studeerde lichte muziek, zang en piano aan het Rotterdams Conservatorium. Hij is betrokken bij diverse voorstellingen van Hofplein Rotterdam als muzikaal leider en is docent zang op de Theater HAVO/VWO. Voor de voorstellingen van Jongerentheater Quint schrijft hij alle muziek en repeteert de zang met de spelers.

Urmie Plein

Urmie Plein

Adviseur

Urmie is afgestudeerd aan de acteursopleiding aan de HKU. Als actrice is ze zowel in het theater als op het witte doek te bewonderen.

Jill Tjin Asjoe

Jill Tjin Asjoe

Choreograaf

Jill studeerde aan de mbo theaterschool in Rotterdam (opleiding actrice) en vervolgens aan de dansacadie van Codarts Rotterdam waar ze afstudeerde als hbo docent dans. Naast dat ze zelf graag op de vloer staat en in producties heeft gespeeld als Jesus Christ Superstar (tec entertainment) en MAMMA MIA! (stage entertainment), vindt ze het heerlijk om haar passie over te dragen op de volgende generatie. Ze weet zelf namelijk als geen ander hoe is is om op de vloer te staan. Voor Jongerentheater Quint choreografeert ze de jongerenvoorstelling van 2022.

Nils Schwartz

Nils Schwartz

Zangrepetitor

Nils studeerde muziek educatie en klassieke zang aan Codarts. Op diverse locaties heeft hij gewerkt als pianist, vocal coach, zanger en dirigent. Voor de voorstellingen van Jongerentheater Quint repeteert hij de zang met de spelers.

Renate de Jong

Renate de Jong

Choreograaf

Renate de Jong is dansdocent op de Theater HAVO/VWO en maakt de choreografie van alle voorstellingen van Quint. Zij instrueert de spelers in hun interpretatie en uitvoering.

Bart Kuntz

Bart Kuntz

Producer

Bart is muzikant en producer, speelt in meerdere bands en is programmeur van poppodium Bibelot in Dordrecht. Voor Quint schrijft Bart de songs en neemt ze op, samen met Marijn van Engelen. Te gek om de ruimte te krijgen om vernieuwende sounds te verwerken in deze voorstellingen.

Martine Hordijk

Martine Hordijk

Zangcoach

Martine heeft docent muziek / zang gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Voor haar studie aan het Conservatorium heeft Martine muziektheater gestudeerd waar haar passie voor musical en muziektheater verder ontwikkeld is. Momenteel werkt Martine als Vocal coach bij diverse musicals, als docent muziek op verschillende scholen en in haar eigen zangschool in Nieuwerkerk aan den IJssel. “Ik vind het heerlijk om bij Jongerentheater Quint met zo’n talentvolle en enthousiaste groep te mogen werken aan ‘Oorlogswinter’. Een mooi en belangrijk thema om door te geven.”