De Bokkenrijders (2019)

Gespeeld in 2019

Een Capelse bewerking van de Nederlandse legende van De Bokkenrijders

Mag je geld stelen als je arm bent om medicijnen te kopen voor je zieke moeder? Armoede hoort iets van vroeger te zijn. Of van heel ver weg. Maar het is van alle tijden en soms dichterbij dan je denkt. In 2019 maken we daarom een nieuwe versie van onze eerdere voorstelling De Bokkenrijders (2011).

De Bokkenrijders zijn terug! Het jaar 1780, de graaf van Capelle en Zuidplas vergiftigt de rivier om zo de vissers van Capelle-West gedwongen te laten werken in zijn steenfabriek. Zoon Jacob walgt hiervan, maar wat kan hij doen? In de steenfabriek van Hitland werken mannen, vrouwen en kinderen zestien uur per dag voor een hongerloontje. Geld voor een dokter en medicijnen is er niet. Dan verschijnen de Bokkenrijders om de arbeiders op te jutten dit niet langer te pikken!

 Een spannend en humoristisch verhaal over arme mensen die tegen uitbuiting in opstand komen!
De Bokkenrijders (2019) 1
De Bokkenrijders (2019) 2
De Bokkenrijders (2019) 3

Een spannend en humoristisch verhaal over arme mensen die tegen uitbuiting in opstand komen. Gespeeld, gezongen en gedanst door veertig spelers van Jongerentheater Quint.

De Bokkenrijders leent zich uitstekend om theater te introduceren bij onze bestaande én een nieuwe generatie bezoekers. Ouders, opa’s en oma’s met hun jonge (klein)kinderen samen naar een voorstelling waar de geschiedenis tot leven komt. De voorstelling is geschikt voor families en voor schoolbezoeken voor kinderen van 4+ t/m 12 jaar. Een goede kennismaking met theater, inspirerend om meer voorstellingen te bezoeken en motiverend om wellicht zelf iets aan theater te gaan doen. Om bezoekers hun eigen creativiteit te laten ontdekken, verzorgen we ook workshops om de voorstelling heen.

De Bokkenrijders (2019) 1
De Bokkenrijders (2019) 2
De Bokkenrijders (2019) 3