De Piratenkoningin (2020)

Gespeeld in 2020

De bekendste Ierse zeerover... was een vrouw!

De bekendste Ierse zeerover was een vrouw! Met haar woeste rode krullen en haar prachtig felle ogen deed Grace O’Malley menig mannenhart sneller kloppen… van angst!

We gaan terug naar 1580, naar het arme Ierland dat door de Engelsen veroverd wordt. En waar Grace de enige is, die de droom van vrijheid levend houdt. Een voorstelling over het verlangen om vrij te zijn, gespeeld, gezongen en gedanst in Ierse stijl.

De Piratenkoningin (2020) 1
De Piratenkoningin (2020) 2
De Piratenkoningin (2020) 3

De wind onrustig door mijn haren
Jouw golven maken mij niet bang
Want als het stormt proef ik alleen maar
Zoute zoenen op mijn wang

De Piratenkoningin leent zich uitstekend om theater te introduceren bij onze bestaande én een nieuwe generatie bezoekers. Ouders, opa’s en oma’s met hun jonge (klein)kinderen samen naar een voorstelling waar de geschiedenis tot leven komt. De voorstelling is geschikt voor families en voor schoolbezoeken voor kinderen van 4+ t/m 12 jaar. Een goede kennismaking met theater, inspirerend om meer voorstellingen te bezoeken en motiverend om wellicht zelf iets aan theater te gaan doen. Om bezoekers hun eigen creativiteit te laten ontdekken, verzorgen we ook workshops om de voorstelling heen.

De makers

Marnix Keeven (regie en scriptbewerking), Renate de Jong (dans/beweging), Renske van Oosten (dans/beweging), Robin van Hilten (muziek), Nils Schwartz (zangrepetitor).

De Piratenkoningin (2020) 1
De Piratenkoningin (2020) 2
De Piratenkoningin (2020) 3