Jaap en de Bonenstaak - Climate War

Een familievoorstelling over hoe hebzucht ons leefklimaat kapot maakt

Jaap en de bonenstaak - Climate War

Wonen in het bos óf zwemmen in het geld? Dat is de keuze waar Jaap voor staat. Kiest hij de kant van zijn nichtje Lotus? Of laat hij zich verblinden door de mooie Evie en de hebzuchtige burgemeester?

Jaap en de Bonenstaak - Climate War 1
Jaap en de Bonenstaak - Climate War 2
Jaap en de Bonenstaak - Climate War 3

Jaap bezit met zijn moeder een oeroud stukje voedselbos. Ze kunnen er prima van leven en de beroemde koe Melkwit zorgt voor heerlijk romige toetjes. Maar het bos kappen, levert heel veel geld op volgens de burgemeester. Met assistent Evie brengen ze Jaap het hoofd op hol. Met al die rijkdom kan Jaap zich een beroemde rapper voelen, aanbeden door zijn buren en door model Estelle. Alleen zijn jonge nichtje Lotus maakt zich zorgen om een toekomst zonder bos. Zij start een demonstratie om de houtkap te stoppen.

Jaap kan nóg rijker worden als hij de tocht onderneemt naar het Wolkenrijk. Daar ziet Jaap echter het afschrikwekkende voorbeeld. Wat ooit een paradijs was waar Elfjes met goudklompjes knikkerden, is nu een kale, dorre, uitgeputte vlakte. Geteisterd door bosbranden. Waar hebzuchtige trollen de Elfjes in de mijnen laten werken.

Jaap en de bonenstaak is een modern sprookje over hoe hebzucht ons leefklimaat kapot maakt en uiteindelijk ons leven in gevaar brengt. Het is humoristisch en heftig tegelijk.

Schoolvoorstellingen

Jaap en de Bonenstaak werd ook aangeboden voor het primair onderwijs. Neem hier contact met ons op voor meer informatie over schoolvoorstellingen.

Makersteam

De voorstelling wordt gemaakt door regisseur Marnix Keeven, choreografe Ingeborg van Weissenbruch en zangrepetitor Taurean Edwards.

Jaap en de Bonenstaak - Climate War 1
Jaap en de Bonenstaak - Climate War 2
Jaap en de Bonenstaak - Climate War 3