Onder het Melkwoud

Gespeeld in 2019

Om te beginnen bij het begin.

Onder het Melkwoud werd oorspronkelijk geschreven als hoorspel, maar vond al snel zijn weg naar het podium. De woorden - zeker ook in de prachtige hertaling van de Vlaamse schrijver Hugo Claus - blijven als een hoorspel de beelden in je hoofd toveren. Vijftien spelers van Jongerentheater Quint wagen zich aan een bijna integrale uitvoering van deze klassieker en publiekslieveling uit 1954.

Het stuk kent geen echt verhaal, maar beschrijft het vissersdorp Llaregyb in Wales en haar kleurrijke bewoners gedurende één hele dag. Voor zonsopgang fluisteren de verdronken vissers en spoken, en zien we de dromen van de dorpsbewoners. Eenmaal wakker worden we deel van hun liefdes, intriges, roddels, begeertes en verdriet.

Postbode Willy Nilly stoomt alle post open. Slager Beynon verkoopt kattenvlees. Mrs. Ogmore-Prichard tart iedereen met haar smetvrees. Mr. Pugh bedenkt een sluw plan om zijn zure vrouw te vergiftigen. En de blinde Kapitein Kat verlangt naar zijn verloren scheepsmaten en natuurlijk zijn geliefde Rosie Probert…

Tot de zon weer ondergaat.

Onder het Melkwoud 1
Onder het Melkwoud 2
Onder het Melkwoud 3