Workshops

Theaterworkshops voor het primair onderwijs

Stichting Jongerentheater Quint biedt theaterworkshops aan voor onder andere het primair onderwijs. De workshops staan inhoudelijk op zichzelf, de kinderen hoeven er daarom niet van tevoren op te worden voorbereid. De workshops worden op school gegeven. Het liefst in een speellokaal of anders in een groot lokaal waar de stoelen en tafels zoveel mogelijk aan de kant zijn gezet.

De kleurentovenaar

Theaterworkshop rondom het boek ‘De kleurentovenaar’ van Arnold Lobel

De kleurentovenaar

Arnold Lobel is vooral bekend van zijn boeken over Kikker en Pad’, maar hij schreef nog veel meer. Onder andere het fantastische boek ‘De kleurentovenaar’.

“Eens, heel lang geleden had de wereld geen enkele kleur. Bijna alles was grijs, en wat niet grijs was, was zwart of wit. Het was de Tijd van het Grote Grijs. De Tovenaar, die leefde in de Tijd van het Grote Grijs vond dat hier iets aan moest veranderen. Hij ging z´n kelder in en mengde een beetje zus en een beetje zo. Zo vond hij een kleur uit, en hij noemde het ´blauw´. Binnen de kortste tijd was de hele wereld blauw, en iedereen was gelukkig, maar niet voor lang. De Tovenaar ontdekte nog rood en geel en nog veel meer kleuren. Maar wat hij uiteindelijk uitvond is dat een beetje van alles veel prettiger is, dan alles van een beetje.”

‘De kleurentovenaar’ vormt het uitgangspunt voor deze theaterworkshop. We beginnen met een warming-up en korte theateroefeningen. Daarna lezen we het verhaal en maken de leerlingen korte scènes die in het verhaal voorkomen. Het spelen van verschillende emoties staat in deze scènes centraal.

Thema’s die in deze workshop behandeld worden, zijn: samenwerking, emoties en fantasie.

Geïnteresseerd in deze workshop?

Workshop aanvragen

Iedere workshop kost €67,50 exclusief reiskosten á €0,23 per kilometer en duurt één klokuur. Zeker voor de jongste groepen is een uur soms lastig vol te houden. In overleg met de groepsleerkracht kan de docent besluiten om de workshop te verkorten.

De workshops worden gegeven aan bestaande lesgroepen. Als er speciaal groepen worden samengesteld hanteren wij een maximale groepsgrootte van 15 leerlingen.

Naast ons vaste aanbod, bieden wij ook de mogelijkheid voor workshops op maat.
Voor vragen en/of boekingen kunt u .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Geschikt voor groep

3 & 4