Workshops

Theaterworkshops voor het primair onderwijs

Stichting Jongerentheater Quint biedt theaterworkshops aan voor onder andere het primair onderwijs. De workshops staan inhoudelijk op zichzelf, de kinderen hoeven er daarom niet van tevoren op te worden voorbereid. De workshops worden op school gegeven. Het liefst in een speellokaal of anders in een groot lokaal waar de stoelen en tafels zoveel mogelijk aan de kant zijn gezet.

De omzwervingen van Odysseus

Theaterproject over een Griekse legende

De omzwervingen van Odysseus

De Oude Grieken hadden ontelbaar veel verhalen, mythen en sagen. Een van de bekendste is het verhaal van Odysseus die na de Trojaanse Oorlog de weg naar huis probeerde te vinden, maar daar 10 jaar over deed en allerlei avonturen beleefde…

Tijdens dit theaterproject komen verschillende klassen één voor één langs in het speellokaal, waar de theaterdocent één van die avonturen van Odysseus aan de klas vertelt. In een uur tijd doen we een aantal theateroefeningen en studeren we een scène in. Nadat alle klassen zijn langs geweest, verzamelen we met iedereen in het speellokaal en plakken we de scènes aan elkaar. Samen vormen de scènes de mini-voorstelling ‘De omzwervingen van Odysseus’.

Aan dit project kunnen 3 of 4 klassen op één dag plaatsvinden. Een voorbeeldrooster:

8.45-9.45u: groep 5a

9.45-10.45u: groep 5b

10.45-11.45u: groep 6

12.30-13.30u: groep 7

13.30-14.00u: alle groepen samen

Geïnteresseerd in deze workshop?

Workshop aanvragen

Iedere workshop kost €67,50 exclusief reiskosten á €0,23 per kilometer en duurt één klokuur. Zeker voor de jongste groepen is een uur soms lastig vol te houden. In overleg met de groepsleerkracht kan de docent besluiten om de workshop te verkorten.

De workshops worden gegeven aan bestaande lesgroepen. Als er speciaal groepen worden samengesteld hanteren wij een maximale groepsgrootte van 15 leerlingen.

Naast ons vaste aanbod, bieden wij ook de mogelijkheid voor workshops op maat.
Voor vragen en/of boekingen kunt u .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Geschikt voor groep

5 & 6 & 7