Workshops

Theaterworkshops voor het primair onderwijs

Stichting Jongerentheater Quint biedt theaterworkshops aan voor onder andere het primair onderwijs. De workshops staan inhoudelijk op zichzelf, de kinderen hoeven er daarom niet van tevoren op te worden voorbereid. De workshops worden op school gegeven. Het liefst in een speellokaal of anders in een groot lokaal waar de stoelen en tafels zoveel mogelijk aan de kant zijn gezet.

De Sleuteldrager - de theaterworkshop

Maak het theaterbezoek compleet met een workshop op school!

De Sleuteldrager - de theaterworkshop

Jouw klas gaat ‘De Sleuteldrager’ van Jongerentheater Quint zien in het theater. In de week voorafgaand aan de voorstelling bezoekt een theaterdocent van Jongerentheater Quint de Krimpense scholen voor een verdiepende workshop.

De workshop bestaat uit twee delen: een informerend gedeelte en een actief gedeelte. Eerst spelen de leerlingen een theaterquiz: wat betekenen “theaterwoorden” zoals coulissen, aanvang en personages? En hoe wordt een voorstelling gemaakt? In het tweede deel gaan we zelf aan de slag: we spelen een scène uit de voorstelling. Hoe pak je dat aan en waar moet je op letten?

De workshop duurt 1 uur en vindt plaats in het eigen klaslokaal.

Wilt u deze workshop boeken? Mail naar workshops@jongerentheaterquint.nl.

Geïnteresseerd in deze workshop?

Workshop aanvragen

Iedere workshop kost €67,50 exclusief reiskosten á €0,23 per kilometer en duurt één klokuur. Zeker voor de jongste groepen is een uur soms lastig vol te houden. In overleg met de groepsleerkracht kan de docent besluiten om de workshop te verkorten.

De workshops worden gegeven aan bestaande lesgroepen. Als er speciaal groepen worden samengesteld hanteren wij een maximale groepsgrootte van 15 leerlingen.

Naast ons vaste aanbod, bieden wij ook de mogelijkheid voor workshops op maat.
Voor vragen en/of boekingen kunt u .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Geschikt voor groep

5 & 6 & 7 & 8