Workshops

Theaterworkshops voor het primair onderwijs

Stichting Jongerentheater Quint biedt theaterworkshops aan voor onder andere het primair onderwijs. De workshops staan inhoudelijk op zichzelf, de kinderen hoeven er daarom niet van tevoren op te worden voorbereid. De workshops worden op school gegeven. Het liefst in een speellokaal of anders in een groot lokaal waar de stoelen en tafels zoveel mogelijk aan de kant zijn gezet.

Kennismaken met toneel - reeks van 3 workshops

Theaterworkshops over de basis van toneelspelen.

Kennismaken met toneel - reeks van 3 workshops

In deze workshop kan er geproefd worden aan wat toneel nu eigenlijk is.

In workshop 1 staat werken met de vier basisemoties centraal. Tevens komt aan bod: Wie ben je? Waar ben je? en Wat is er aan de hand? Deze workshop is opgebouwd uit een warming-up, oefeningen en het improviseren van korte scènes. Thema’s die in deze workshop aan bod komen, zijn: emotie, expressie, improvisatie en samenwerking.

In workshop 2 staat het werken met tekst centraal. Deze workshop is opgebouwd uit een

warming-up, werken met tekst en het spelen van een scène. Thema’s die in deze workshop aan bod komen, zijn: houding, articulatie, tekstbehandeling en presentatie.

In workshop 3 staat het opbouwen van een scène centraal. Deze workshop is opgebouwd uit een warming-up, oefeningen en het maken van een scène. Thema’s die in deze workshop aan bod komen, zijn: fantasie, zelfstandig werken, samenwerking en presentatie.

Eventueel is deze workshop ook te boeken voor 1 les. De workshop gaat dan minder de diepte in en is een combinatie van de bovenstaande workshops. Deze workshop is te vinden onder de naam “Kennismaken met toneel - 1 workshop”

Geïnteresseerd in deze workshop?

Workshop aanvragen

Iedere workshop kost €67,50 exclusief reiskosten á €0,23 per kilometer en duurt één klokuur. Zeker voor de jongste groepen is een uur soms lastig vol te houden. In overleg met de groepsleerkracht kan de docent besluiten om de workshop te verkorten.

De workshops worden gegeven aan bestaande lesgroepen. Als er speciaal groepen worden samengesteld hanteren wij een maximale groepsgrootte van 15 leerlingen.

Naast ons vaste aanbod, bieden wij ook de mogelijkheid voor workshops op maat.
Voor vragen en/of boekingen kunt u .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Geschikt voor groep

7 & 8

Reeks van 3 workshops