Workshops

Theaterworkshops voor het primair onderwijs

Stichting Jongerentheater Quint biedt theaterworkshops aan voor onder andere het primair onderwijs. De workshops staan inhoudelijk op zichzelf, de kinderen hoeven er daarom niet van tevoren op te worden voorbereid. De workshops worden op school gegeven. Het liefst in een speellokaal of anders in een groot lokaal waar de stoelen en tafels zoveel mogelijk aan de kant zijn gezet.

Kennismaken met toneel - 1 workshop

Theaterworkshop over de basis van toneelspelen.

Kennismaken met toneel - 1 workshop

In deze workshop kan er geproefd worden aan wat toneel nu eigenlijk is. Het opbouwen van een scène staat centraal. De leerlingen krijgen een aantal “ingrediënten” voor de scène en gaan in groepjes aan de slag. We presenteren de scènes en coachen elkaar: wat zou je kunnen doen om de scène grappiger of ontroerender te maken?

Deze workshop is opgebouwd uit een warming-up, oefeningen en het maken van een scène. Thema’s die in deze workshop aan bod komen, zijn: fantasie, zelfstandig werken, samenwerking en presentatie.

Deze workshop is ook te boeken als een reeks van 3 workshops. De reeks gaat verder de diepte in en laat de leerlingen kennismaken met de vele vaardigheden die bij toneelspelen komen kijken. Deze workshop is te vinden onder de naam “Kennismaken met toneel - reeks van 3 workshops”.

Geïnteresseerd in deze workshop?

Workshop aanvragen

Iedere workshop kost €67,50 exclusief reiskosten á €0,23 per kilometer en duurt één klokuur. Zeker voor de jongste groepen is een uur soms lastig vol te houden. In overleg met de groepsleerkracht kan de docent besluiten om de workshop te verkorten.

De workshops worden gegeven aan bestaande lesgroepen. Als er speciaal groepen worden samengesteld hanteren wij een maximale groepsgrootte van 15 leerlingen.

Naast ons vaste aanbod, bieden wij ook de mogelijkheid voor workshops op maat.
Voor vragen en/of boekingen kunt u .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Geschikt voor groep

7 & 8