Workshops

Theaterworkshops voor het primair onderwijs

Stichting Jongerentheater Quint biedt theaterworkshops aan voor onder andere het primair onderwijs. De workshops staan inhoudelijk op zichzelf, de kinderen hoeven er daarom niet van tevoren op te worden voorbereid. De workshops worden op school gegeven. Het liefst in een speellokaal of anders in een groot lokaal waar de stoelen en tafels zoveel mogelijk aan de kant zijn gezet.

Wat een drama

Theaterworkshop waarin de leerlingen leren spelen met de 4 basisemoties.

Wat een drama

In deze workshop gaan we aan de slag met het spelen van emoties. Welke emoties zijn er en hoe speel je die? Hoe groot en hoe klein kun je je spel maken? Na een aantal oefeningen werken de leerlingen in groepjes aan een korte scène. Elk groepje krijgt dezelfde tekst, maar doordat elk groepje andere emoties kiest, worden de scènes toch heel verschillend.

De workshop is opgebouwd uit een korte warming-up, oefeningen, werken met tekst en het spelen van een scène. Thema’s die in deze workshop aan bod komen, zijn: emotie, tekstbehandeling en presentatie.

Geïnteresseerd in deze workshop?

Workshop aanvragen

Iedere workshop kost €67,50 exclusief reiskosten á €0,23 per kilometer en duurt één klokuur. Zeker voor de jongste groepen is een uur soms lastig vol te houden. In overleg met de groepsleerkracht kan de docent besluiten om de workshop te verkorten.

De workshops worden gegeven aan bestaande lesgroepen. Als er speciaal groepen worden samengesteld hanteren wij een maximale groepsgrootte van 15 leerlingen.

Naast ons vaste aanbod, bieden wij ook de mogelijkheid voor workshops op maat.
Voor vragen en/of boekingen kunt u .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Geschikt voor groep

3 & 4 & 5