Workshops

Theaterworkshops voor het primair onderwijs

Stichting Jongerentheater Quint biedt theaterworkshops aan voor onder andere het primair onderwijs. De workshops staan inhoudelijk op zichzelf, de kinderen hoeven er daarom niet van tevoren op te worden voorbereid. De workshops worden op school gegeven. Het liefst in een speellokaal of anders in een groot lokaal waar de stoelen en tafels zoveel mogelijk aan de kant zijn gezet.

Woeste Willem

Theaterworkshop rondom het boek ‘Woeste Willem’ van Ingrid & Dieter Schubert

Woeste Willem

Woeste Willem is een zeerover met pensioen. Hij woont nu in een huis dat hij zelf heeft gebouwd. Iedereen die het waagt in de buurt van zijn huis te komen, jaagt hij weg: ‘Hoepel op, landrotten!’ Maar dan ontmoet hij de jonge Frank, die graag luistert naar zijn verhalen.

Tijdens de workshop staat het verhaal van ‘Woeste Willem’ centraal. We beginnen met eenvoudige theateroefeningen en spelen stapsgewijs de zeeroversverhalen van Woeste Willem. Thema’s die in deze workshop behandeld worden, zijn: beweging, expressie, samenwerking en fantasie.

Geïnteresseerd in deze workshop?

Workshop aanvragen

Iedere workshop kost €67,50 exclusief reiskosten á €0,23 per kilometer en duurt één klokuur. Zeker voor de jongste groepen is een uur soms lastig vol te houden. In overleg met de groepsleerkracht kan de docent besluiten om de workshop te verkorten.

De workshops worden gegeven aan bestaande lesgroepen. Als er speciaal groepen worden samengesteld hanteren wij een maximale groepsgrootte van 15 leerlingen.

Naast ons vaste aanbod, bieden wij ook de mogelijkheid voor workshops op maat.
Voor vragen en/of boekingen kunt u .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Geschikt voor groep

1 & 2