Workshops

Theaterworkshops voor het primair onderwijs

Stichting Jongerentheater Quint biedt theaterworkshops aan voor onder andere het primair onderwijs. De workshops staan inhoudelijk op zichzelf, de kinderen hoeven er daarom niet van tevoren op te worden voorbereid. De workshops worden op school gegeven. Het liefst in een speellokaal of anders in een groot lokaal waar de stoelen en tafels zoveel mogelijk aan de kant zijn gezet.

Zo bang als een muis

Theaterworkshop over een bange muis die zijn angsten overwint.

Zo bang als een muis

Theaterworkshop over een bange muis die zijn angsten overwint.

In deze workshop staat een verhaal centraal over een muisje dat allerlei vreemde geluiden hoort als hij probeert te gaan slapen. Hij gaat op onderzoek uit en houdt daar uiteindelijk een goede vriend aan over. De leerlingen worden meegenomen op een fantasierijke tocht over het overwinnen van angsten. We sluiten de les af met het spelen van allerlei dieren.

De workshop is opgebouwd uit een warming-up, oefeningen, het verhaal en het spelen van het verhaal. Thema’s die in deze workshop behandeld worden, zijn: emotie, expressie, inlevingsvermogen en fantasie.

Geïnteresseerd in deze workshop?

Workshop aanvragen

Iedere workshop kost €67,50 exclusief reiskosten á €0,23 per kilometer en duurt één klokuur. Zeker voor de jongste groepen is een uur soms lastig vol te houden. In overleg met de groepsleerkracht kan de docent besluiten om de workshop te verkorten.

De workshops worden gegeven aan bestaande lesgroepen. Als er speciaal groepen worden samengesteld hanteren wij een maximale groepsgrootte van 15 leerlingen.

Naast ons vaste aanbod, bieden wij ook de mogelijkheid voor workshops op maat.
Voor vragen en/of boekingen kunt u .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Geschikt voor groep

1 & 2