Workshops

Theaterworkshops voor het primair onderwijs

Stichting Jongerentheater Quint biedt theaterworkshops aan voor onder andere het primair onderwijs. De workshops staan inhoudelijk op zichzelf, de kinderen hoeven er daarom niet van tevoren op te worden voorbereid. De workshops worden op school gegeven. Het liefst in een speellokaal of anders in een groot lokaal waar de stoelen en tafels zoveel mogelijk aan de kant zijn gezet.

Pesten

Theaterworkshop waarin leerlingen scènes spelen over pesten.

Pesten

In deze workshop gaan leerlingen zelf aan de slag met het maken van een scène over pesten. De rol van het pestende kind, het slachtoffer en de meeloper worden hierin meegenomen. Als alle scènes zijn gemaakt en gepresenteerd, volgt de vraag: wat zou je kunnen doen in deze situatie? Durf je er als voorbijganger iets van te zeggen en zo ja, wat dan?

Deze workshop is opgebouwd uit een korte warming-up, het maken en spelen van een scène en vervolgens het bespreken en veranderen van de scène. Thema’s die in deze workshop aan bod komen, zijn: samenwerking en reflectie op je gedrag.

Geïnteresseerd in deze workshop?

Workshop aanvragen

Iedere workshop kost €67,50 exclusief reiskosten á €0,23 per kilometer en duurt één klokuur. Zeker voor de jongste groepen is een uur soms lastig vol te houden. In overleg met de groepsleerkracht kan de docent besluiten om de workshop te verkorten.

De workshops worden gegeven aan bestaande lesgroepen. Als er speciaal groepen worden samengesteld hanteren wij een maximale groepsgrootte van 15 leerlingen.

Naast ons vaste aanbod, bieden wij ook de mogelijkheid voor workshops op maat.
Voor vragen en/of boekingen kunt u .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Geschikt voor groep

6 & 7 & 8